Äntligen har polisen vaknat när det gäller faran med vänsterextremismen

Äntligen har både polis och media fått upp ögonen på en extrem och militant rörelse som hittills allt för ofta har sopats bort som oviktiga. Vi är snabba att agera kraftfullt när man från den nationella världen begår våldshandlingar, men inte alls lika kraftfullt när det kommer från vänsterextrema. Idag verkar det däremot som om den proppen släppt. Samma videos som man återfinner på Aftonbladet idag har jag själv spridit långt tidigare. Utan att någon reagerat. Men bättre sent än aldrig.

 

En polis som benämns som Fredrik säger så här till Aftonbladet:

 

Brandfacklor och ammoniak
– Det handlar om alla typer av brott och vi är oroliga för att våldet ska eskalera, säger Fredrik, som menar att allmänheten inte behöver känna sig oroliga.
Huvuddelarna av attackerna har skett i Sörmland, men även i Örebro.
Enligt Fredrik börjar det ofta med klotter.
”Nassesvin” och ”Vi glömmer inte” ska vara budskap som Revolutionära Fronten lämnar efter sig hos sina motståndare.
Sedan eskalerar det.
– De har kastat brandfacklor in genom sina motståndares fönster så man fått evakuera hela trappuppgången. De har även hällt in ammoniak genom brevinkast.

Man kan kanske som utomstående fundera på varför man sällan hör något om våldsattacker riktat mot meningsmotståndare i denna radikala miljö. Sker det ett attentat mot t.ex. en Sverigedemokratisk företrädare så kablas nyheten ut på en gång. Detta beror på att man i denna krets sällan går till polisen och gör en anmälan. Man tar hand om saken på egen hand. Gäller både vänsterextremisterna och de nationella. Jag väljer att kalla dem nationella istället för högerextrema då det samlingsbegreppet är till viss del missledande.

Det finns idag egentligen bara två grupper som rör sig om från den nationella världen. Det är den öppet nationalsocialistiska organisationen SMR ( Svenska motståndsrörelsen som ingår i Nordiska Motståndsrörelsen ) och Svenskarnas Parti (SvP).

När det gäller en våg av förväntad motattack som betalning för dess dåd så är det faktiskt lite osäkert om det kommer att ske. I alla fall inte i någon större utsträckning. Svenskarnas Parti som satsar på att komma in i finrummen inom politiken är betydligt mindre benägen att använda våld som metod än vad SMR är. Dock ska man ha klart för sig att SvP absolut inte saknar våldskapital, däremot så är de inte sammansatta på samma sätt som SMR.

Skulle Revolutionär Front attackera en person från SMR skulle det inte dröja innan en vedergällning kom som ett brev på posten. Men det är inte något man ska förutsätta för även SMR väljer sina strider. SMR har sin styrka i att man är står varandra väldigt nära. Tillsammans är man stark, passar in på dem. Ensam individ så är man minst lika sårbar som alla andra. SvP:s medlemmar är allt ifrån vanliga Svenssons som aldrig höjt rösten åt en annan människa till fd medlemmar i just SMR. I denna stora spannvidd kan man hitta svaret på att de inte är lika benägna att begå vedergällningsaktioner. Däremot så skulle de nog aldrig backa om man blev öppet attackerade vid exempelvis torgmöten och liknande.

Det sägs ofta att det är de nationella som startar bråken men studerar man dem så ser man att det ofta är vänstern som gör något som utlöser det hela. Jag skrev redan 2012 om detta. Då var det 1 Majfirandet i just Eskilstuna som SvP stod för, som tack vare de motdemonstranter som tagit sig till platsen urartade rejält. Läs om detta här.

Det bör inte förvåna någon att gatans soldater rustar för kraftigare sammandrabbningar. Den nationella världen växer sig allt starkare och är idag organiserade på ett helt annat sätt än vad man var på 90.talet då det skedde en rad våldsbrott.

Vill vi verka för ett samhälle som är tryggt för alla så får vi inte nonchalera denna vänsterextrema grupp. De bidrar i allra högsta grad till ökat våld på våra gator. Det är lätt att blunda för människors illdåd om de attackerar människor vi anser är förtjänta av att misshandlas och attackera. Men det är inte acceptabelt att göra den skillnaden när man har med extremister att göra. För på ett eller annat sätt drabbas vi alla om gatuvåldet inom extrema miljöer eskalerar.

 

 

Annonser
  1. #1 av Nephilim´s Wings på 7 augusti, 2013 - 08:15

    Visst förlorar vi alla, inte minst genom att accepterandet av våld som politiskt medel slår inte bara emot mer extrema grupperingar utan även mer moderata meningsmotståndare. Allianspolitiker har drabbats av våld och hot, och mot SD är det vardagsmat. Dom är antidemokratiska, och det är dags att alla romantiserande vänstermänniskor som sällan har ett ont ord att säga om dom fattar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: