Twitter, hybrisens källa.

Många letar efter källan till evigt liv. Vart den finns kan jag tyvärr inte hjälpa er med. Däremot kan jag guida er fram till källan till hybris. Vattnet i källan är så giftigt att den som råkar dricka av den inte själv inser vad som är på väg att ske fören det hela slutar i någon form av katastrof.

På vägen dit har man hunnit gå från att vara en aktad debattör, påhejad för sin förmåga att vara pedagogisk och beslutsam till att vara den som vid minsta lilla mothugg exploderar och ropar in sina vänner för moralisk stöd. Helst vill man se ett riktigt äkta drev dra igång. Man drar sig inte längre för att visa sin dubbelmoral helt öppet. Gud nåde den som dock vågar med en raljerande text ihop med en skärmdump fånga ögonblicket. Den ska hatas och förnedras. Borta är det pedagogiska, det vänliga och det uthålliga. Det som en gång var orsaken till ett X antal tusen lojala lyssnare.

Dessa lojala lyssnare är inte dumma i huvudet. Ingen viljelös skock får. De testar trevande att säga att hallå, nu har du fel. Då kommer det bästa vapnet man har fram. Näst efter att ha dragit igång ett hatdrev vill säga. Knappen som lyser rött med bokstäver så brutalt. Man tänker inte efter, man för muspekaren med ilsken hand över den. Njutningen är total när man trycker. YES! Jag har makten att bestämma vem som har mest rätt. Och det är JAG!

Men se den där skocken med dumma får som hybris-drickaren underskattat samlas och ger varandra stöd. De som ännu inte har smakat på källans förrädiska vatten fortsätter lugnt och sansat att fortsätta på sitt egna hörn. Enda skillnaden är att hybris-drickaren snart inser hur ensam hon eller han nu är. Ryggdunkandet blir allt färre, RT:s sker bara vid speciella tillfällen. Hybris-drickaren ropar allt högre och maniskt ut i cyberrymden.. Men allt som kommer tillbaka är ett sorgligt eko av något som en gång var så bra men nu vänts emot en.

Ni hittar denna outtömliga källa till hybris, elakheter, och självgodhet här. Twitter.com

Men, om ni själva inte smakar på vattnet så finns det en rad andra källor i dess närhet. Såna som är raka motsatsen till hybris. Stanna vid dem.

 

Annonser
  1. #1 av panoptikon på 3 augusti, 2013 - 03:58

    Innan Twitter ansågs det lite högdraget och SJUKT I HUVUDET att helt opåkallat hålla evighetslånga föreläsningar om hur landet ligger. Twitter är som Tetris. Pusselbitarna heter tolkningsföreträde, härskarteknik, skuldbeläggande, & förminskande. Rätt spelat vinner man allt!

    • #2 av Camilla på 3 augusti, 2013 - 04:32

      haha ja så lite är det du. Och i vissa fall inte så lite heller.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: