Soran Ismail fikar med dödsknarkarnazist

Soran Ismail har en förkärlek till att diskutera på ett väldigt vänskapligt sätt med människor. Speciellt med Sverigedemokrater. Jag gillar då jag är ganska lik honom på det sättet. Nu har Soran dock tagit steget lite längre och ger Svenska motståndsrörelsen ( SMR ) så enormt mycket gratisreklam de bara kan önska sig. Det i sig är inget jag heller invänder emot, det står alla fritt att ge utrymme till vem man vill och just SMR ger jag det till samt har dagligen samtal med människor tillhörande den organisationen.

På Twitter har han haft diskussioner med SMR:s Paulina Forslund. Först gick det mest ut på att visa att hon är korkad och säkert få lite ryggdunkar.

soran1

 

 

Vad som hände sen vet jag inte, frågan är om han själv vet det. Kanske är han helt enkelt väldigt nyfiken på att förstå hur en nationalsocialist tänker. Kan jag förstå. Det var jag också innan jag tog reda på det. Kanske han hoppas på att kunna fortsätta att vara hygglig och tjenis med en SMR:are genom att göra en Janus-grej. Han gör nåt fult och tar skärmdumpar på deras privata diskussion man fört via DM ( här får han cred från dem som hatar Paulina ) men han visar på DM som är väldigt artiga och vänliga. ( här kan ingen från SMR anklaga honom för att hugga Paulina i ryggen )

 

soranpaulina2

 

 

Jag vet att blir den fikan av som Paulina Forslund erbjuder Soran så kommer han att få träffa en väldigt glad och mysig kvinna. Jag kan utan att skämmas säga att jag gillar henne. Har haft tillräckligt många diskussioner med henne för att kunna säga dessa saker om henne. Hon har funnits där även när det handlat om personliga ting. Inte som en dödsknarkarnazist utan som en medmänniska. En person som drivs mer av kärlek än hat, trots att i slutändan så blir hennes kärlek inte alls bra då den vill repatriera miljoner människor förr eller senare. Nog om hennes åsikter. Det är hennes val och en annan text.

Frågan är då vad en sån som Soran Ismail ska göra av detta möte och kunskapen om hur en nationalsocialistisk kvinna tänker och tycker?

Kommer han att kunna fortsätta att prata lika fritt med henne i fortsättningen som han gjort med SD? Eller kommer han denna gång få möta på hårt motstånd från människor som har mindre tolerans för olika åsikter än vad han har?

Skit samma egentligen. Det lär vi få svar på när den tiden kommer.

Jag pekade lite på Soran och Kawa vars RT:s av Paulinas ord snabbt fick effekten att andra började skicka tweets om vilken hemsk människa hon är. Så medan Soran vill ta en fika i Göteborg så reagerade hans flöde på ca 140.000 följare på Paulinas profil. Snabbare PR kan man nog inte önska sig via Twitter. Nu resonerade märkligt nog Soran som så att all publicitet är inte bra publicitet.. Kanske kände han att han nog agerar mer betydande propagandamaskin för dem än vad jag någonsin kommer att komma i närheten av. Skillnaden är att han får vara det, jag får istället ta på mig struten och kliva in i hörnet på rummet.

 

soran3

 

 

Hur som helst.

Några frågade mig varför detta är bra publicitet för SMR om alla hans 140.000 plus alla som läser RT:s skulle börja ta avstånd från SMR och skriva en radda med hatiska tweets mot Paulina som person.

Svaret är ganska enkelt att ge. Om man har lite kännedom om SMR ( vilket man enkelt skaffar sig om man bemödar sig att läsa vad de själva skriver gör och säger ) så vet man att ju mer hat de möter från samhället och de “toleranta” desto starkare blir de i sin övertygelse om att de gör rätt. Vi ger dem rätt när vi istället för att ta en diskussion som rör sakfrågor går på enskilda personer och med ärligt talat, väldigt tunna argument. Vi visar att detta med att alla har en del i samhället oavsett vad vi tror på eller har för åsikter är inte helt sant.

Jag är säker på att Soran kommer att backa ur sin nyfunna vänskapliga twitter- diskuterande med Paulina ganska snabbt. Och fikat kommer han att backa ifrån. För det rimliga nu är att vänstern går till lika hård attack mot honom som man gör mo andra. Annars så visar man ju att det är okej att vara hygglig i tonen även mot en “nazist” och det går ju inte.

Eller..?

Blir ett drev riktigt hårt mot en SD:are till exempel så finns det stor chans att personen eller någon person i dess närhet inte orkar stå emot och viftar med vita flaggan. Det sker inte med någon inom SMR. Ju mer skit, desto mer radikaliseras man.

Vill man ha en chans att minimera deras attraktionskraft och deras egen tro på sitt vägval så är det absolut dummaste man kan göra är att klappa sig på ryggen efter att ha skickat iväg en frän och raljerande tweet på Twitter. Soran Ismail däremot gör rätt. Han räds inte att mötas över en kopp kaffe. Sen kommer förvisso aldrig han att få Paulina att ändra åsikt, men poängen är att vill man undvika att få människor att radikaliseras så hjälper inte uteslutning och hatande. Att stöta ut människor som har valt NS som ledstjärna ler bara och lutar sig tillbaka och inväntar “ sin tur “ . Eller ännu värre. Kanske knyts näven i fickan än hårdare och blir vårt samhälle drabbat av ännu tuffare tider så står de redo att plocka upp människor som börjar bli desperata.

Vi kan kasta dödsknarkarnazist efter dem hur mycket vi vill. Kommer inte att förändra ett dugg. Samma som med SD så är det sakliga motargument som krävs, såna som håller. Säg den som hela tiden får höra att den är en dum jävel och inte ska få existera i samhället som säger ” Okej, jag byter åsikt. ” Nej, den personen kommer istället att gå ännu längre och sälla sig bland människor som stöttar och finns där. En blir till två, två blir till femtio och femtio blir snabbt till flera tusen.

 

Nu har ju Soran Ismail kastat handsken och legitimerat SMR på ett sätt jag aldrig trodde skulle ske. Vi får väl se om han fortsätter sin bana eller om han inser att SMR inte är samma som SD…

 

Personligen vill jag tacka Soran. Nu kan ingen klaga på mig om jag käkar mjukglass ihop med en SMR:are och diskuterar livsåskådning. Gör man det får man fasen också ta honom rejält i örat. Sagt med en viss glimt i ögat är bäst att jag tillägger.

 

Annonser
  1. #1 av Frida på 7 oktober, 2014 - 07:26

    Känner du Paulina personligen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: